13 julho 2011

Ponto de Vírgula

Two or three more of the chosen only were to be admitted to join them, and it was to be done in a quiet, unpretending, elegant way, infinitely superior to the bustle and preparation, the regular eating and drinking, and picnic parade of the Eltons and the Sucklings.


… and Mrs. Elton, in all her apparatus of happiness, her large bonnet and her basket, was very ready to lead the way in gathering, accepting, or talking -- strawberries, and only strawberries, could now be thought or spoken of. -- "The best fruit in England -- every body's favourite -- always wholesome. These the finest beds and finest sorts. -- Delightful to gather for one's self -- the only way of really enjoying them. Morning decidedly the best time -- never tired -- every sort good -- hautboy infinitely superior -- no comparison -- the others hardly eatable -- hautboys very scarce -- Chili preferred -- white wood finest flavour of all -- price of strawberries in London -- abundance about Bristol -- Maple Grove -- cultivation -- beds when to be renewed -- gardeners thinking exactly different -- no general rule -- gardeners never to be put out of their way -- delicious fruit -- only too rich to be eaten much of -- inferior to cherries -- currants more refreshing -- only objection to gathering strawberries the stooping -- glaring sun -- tired to death -- could bear it no longer -- must go and sit in the shade.

in Emma, Jane Austen
Ficam algumas ideias para um picnic em tempo de Verão e férias…

Tortilha espanhola:

Ingredientes:

- 3 batatas médias
- 1 cebola
- 4 ovos
- 2 chávenas de chá de azeite
- Sal e a gosto

Modo de preparação:

Descasque as batatas e corte-as em meias-rodelas. Corte também a cebola em meias-rodelas e reserve. Aqueça o azeite numa frigideira e frite as batatas em lume médio, para que encharquem e amoleçam, dando a consistência ideal ao prato. Depois, quando as batatas estiverem macias, junte as cebolas. Retire tudo da frigideira com a ajuda de uma escumadeira e reserve.

Bata os ovos numa tigela, acrescente as batatas e as cebolas fritas e tempere com sal e pimenta. Misture bem. Retire o excesso de azeite da frigideira e junte a mistura. Cozinhe em lume médio até que a parte inferior fique cozida, mas não dourada. Depois, vire a massa e cozinhe do outro lado. Pode ser servida quente ou fria.


Gaspacho

Ingredientes:

- 6 tomates maduros
- 1 dente de alho
- 5 colheres (sopa) de azeite
- 1 xícara (chá) de água
- 1/2 cebola
- 1/2 pepino grande e sem casca
- 1/2 pimentão verde, amarelo e/ou vermelho
- Sal e pimenta a gosto

Modo de preparação:

Bata todos os ingredientes no liquidificador. Deixe o gaspacho, no mínimo, duas horas no frigorífico.

Nota: Receita tirada da Internet

MFM

1 comentário:

Ana LA disse...

tem graça e faz fome.

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